Fucking februari

Enligt FB och instagram befinner sig varenda jävel på skidsemester eller någon exotisk söderhavsö. Inte moi, tyvärr. Tillbringar fredagskvällen på jourvårdcentral för att utesluta att influensan övergått i lunginflammation. Det gjorde det för Daniel nämligen. Så han fick antibiotika den lyckans osten(?). Väldigt snålt med penicillin annars som ni vet.

Här på jourvårdcentralen befinner sig extremt sjuka människor vad det verkar. Några borde nog befinna sig på akuten - i vart fall de pyttesmå bebisarna som hostar lungorna ur sig. Jag utgår från att man får med sig en handfull exotiska sjukdomar när man går härifrån. Det finns i runda slängar trettio sittplatser varav samtliga är upptagna. Vi står och sitter i omgångar. Kvinnan jag sitter bredvid just nu har något jäkla tics som driver mig till vansinne. Hon skakar med sina ben så att hela soffan vibrerar. Snart fräser jag till. Bör dock inte resa mig. Galonklädseln har utvecklat en fukt mellan sig och min feberkropp. Utgår från att jag kommer ha en våt fläck i rumpan när jag ställer mig upp. 

Vi har varit sjuka sedan 1 februari. Hur sjukt är inte det? Varför vaccinerade vi oss inte mot influensan? Varför vaccinerar vi oss inte mot allt man bara kan vaccinera sig mot? Varför befinner inte vi oss på den exotiska söderhavsön? Ursäkta denna klagolåt, men jag hatar februari. Det gjorde jag redan innan. Filmjölkshimmel. Kyla. Mörker. 

Jag längtar till sommaren så jag nästan går sönder.

Bara 20 nummer före mig nu.

Visa fler inlägg