Feng shui

Nyligen sammanföll två separata händelser på ett utomordentligt nästan förutbestämt och magiskt vis.


Det första var att jag tittade mig omkring i vår walk in closet tillika kontor och allmänt avlastningsutrymme för allsköns (läs Daniels) skräp i form av kvitton, femtioöringar, gem, udda strumpor, jujutsudräkter mm. Där och då drabbades jag av insikten om att vår walk in closet lämnade en del i övrigt att önska. Den kändes INTE feng shui. Avsaknaden av feng shui är en känsla som från tid till annan drabbar mig avseende olika rum i vårt hus. En känsla som brukar föranleda insatser i form av allt från ommöblering till ombyggnation. När jag stod där med min gnagande otillfredsställelse mitt i o-feng shuin vandrade mina tankar till vackra tapeter, puffiga fjädrar och kläder på vita trägaljar. Där och då föddes projektet reclaim the walk in closet.

Det som sedan hände var att min mammas kära kusin hörde av sig och undrade om jag ville ha den äran att överta hennes mammas (dvs min mormors syster) sminkbord och två emmafåtöljer. Jag som älskar gamla möbler i allmänhet och mina släktingar i synnerhet kunde naturligtvis inte annat än tacka ja till det fantastiska erbjudandet. 

Det är något underbart med gamla möbler tycker jag. Faktum är att vårt hem är fyllt med diverse ålderdomliga möblemang, dels loppisfynd men också arvegods. Vi äter fredagsmiddag i den gamla kökssoffan som stod i min farmors föräldrahem. Ibland lyssnar vi på mormors och morfars femtiotalsradio som endast sträcker sig till en frekvens omkring 100,5. Man får med nöd och näppe in P3. I vardagsrummet har vi ett pelarbord från vårt gamla torp (läs skjul), en fåtölj från farmors bror, min mammas brudkista, ett biblioteksbord från trettiotalet inhandlat på blocket osv osv. Det hela blandat med Ikea förstås. Och saker jag eller barnen tillverkat själva. 

Hur som helst. På mors dag sparkade jag igång verkställandet av operation fixa walk in closet. Synnerligen lämpligt. Daniel kunde inte säga nej. Vi tapetserade, möblerna bars upp (tack Lucas!) och Daniels skräp förpassades till källaren. Se det fantastiska resultatet! Det blev alltså min walk in closet kan man säga. 😁

Får återkomma med fler bilder när all piffning är klar.

Visa fler inlägg