Haveri

Idag har det hänt en rad obehagliga saker.

Till middagen råkade jag dricka ett helt glas gammal mjölk. Mjölken hade inte ännu förvandlats till fil men hade en unken bismak. Jag tänkte att det kanske var glaset som luktade (?) men orkade inte i det middagsinferno som rådde (matkastning och oavbrutet pekande och skrikande av samtliga familjemedlemmar) byta glas eller hälla upp ny mjölk. Så jag drack. Och höll god min. Fast de sista klunkarna tog emot. Daniel fnös och sa att jag var fjompig. Då fick han tvångssmaka och kunde sen bekräftade mina farhågor - mjölken var sur. 😝

När jag sen skulle lyfta kompostpåsen ur behållaren lossnade botten. Gah!!! Ut i behållaren rann diverse halvförmultnade matrester av orangebrun kulör - som en spya ungefär. Jag kutade ut med behållaren till komposttunnan men var lite för snabb och råkade kasta ned både påse och behållare - Gah!!! Det var bara att böja sig fram och gräva runt i komposten.

Därefter gick jag till växthuset för att vattna våra små plantor. Gjorde då upptäckten att en köttätande växt anfallit såväl tomat som gurkan. Stackars! Efter kompostincidenten kände jag emellertid inte för att göra ytterligare en hjälteinsats. Så jag stängde dörren, lämnade grönsakerna åt sitt öde och gick därifrån. 


Visa fler inlägg