Åka tåg är ju så kul

Tåget från Stockholm till Göteborg skulle avgå 14.22. Detta sker minuterna innan.

13.55 - Familjen anländer i god tid till Centralen.

13.57 - Daniel hämtar ut bagage och jag tar med Hugge till Pressbyrån för att handla färdkost. Tyvärr har de ingen papperstallrik till korven så jag får stoppa den i en kaffemugg. Detta för att lättare kunna transportera korven, Hugge, vagnen, påse med övrig färdkost osv...

13.03 - Jag känner ett trängande och omedelbart behov av att uppsöka damrummet.

13.05 - Familjen möts åter vid spottkoppen. Jag vrålar till Daniel att jag bara måste på toaletten NU och kastar över vagn, barn och kaffekopp med korv. Han ser lite stressad ut men hinner inte säga något förrän jag galopperar iväg så fort det går när man är på väg att göra i byxorna. Jag får springa, åka rulltrappa till bottenplan, stå i kö och betala 10 kr (!) innan jag når mitt mål.

13.10 - Daniel ringer. Han vill att jag skyndar mig för det har skett en spårändring.

13.13 - Familjen sammanstrålar tumultartat. Jag tar vagnen och korven. Daniel tar allt annat, dvs väskor, påsar, blöjväskor osv... 

13.15 - Jag kommer på att jag inte vågar åka rulltrappa med vagn. Senast jag gjorde det fick jag liksom krypa ihop och hålla vagnen stenhårt på ett trappsteg en halvmeter nedanför mig vilket resulterade i att bysten nästan trycktes ur halsringningen på tröjan. Precis framför rulltrappan är vi därför tvungna att göra ett byte.

13.17 - Familjen anländer till spår 12 och upptäcker att det är fyra förbannade barnvagnar före i kön till hissen. Vi kommer inte hinna med tåget om vi väntar på hissen.

13.18 - Daniel springer upp och ned för alla trappor i omgångar med alla våra grejer. Utom barnet och korven som jag plötsligt ansvarar för. När jag avancerar upp för trappan blockeras den plötsligt av ett gäng efterblivna Katrineholmsbor som inte fattar att man inte bör gå fem i rad. Hugo ser sin chans och nappar kvickt åt sig korven. I muggen finns bara brödet kvar.

13.20 - Hugo vrålar och kränger vilt med kroppen när jag tar korven från honom och förklarar att han ska få den så fort vi kommit på tåget. Han köper inte min förklaring och blir allt vildare. För att kunna hålla den lilla spänstiga kroppen krävs två händer så jag får helt enkelt stoppa korven i munnen. Som en hund som bär en pinne liksom. Sen går vi på tåget.

13.21 - Daniel springer fram och tillbaka med alla våra grejer. Upp och ned på tåget.

13.22 - Tåget åker och Daniel står kvar på perrongen. Hahaha, nejdå. Det kunde ha varit så men i själva verket sätter han sig mitt emot oss. Svetten rinner ned i ögonen.

Därefter har vi en lugn och mysig tågresa ned till Göteborg utan förseningar. (Ironi)

Vi borde ha tagit Stinsen idag också.
Visa fler inlägg