Full rulle

Igår var jag med båda barnen på roligheter. Med Tildan i vagnen och Hugo på ståbrädan tog vi bussen in till stan för att titta på hajar på Universeum. En vanlig onsdag. Innan semester. Jag hade gissat på folktomt. Och jag hade fel.

Entrén till Universeum var sprängfylld av brötiga högstadieelever. De svor. Trängdes. Knuffades. Fnissade hysteriskt. Och gick in med skor i "Jobbis" fast man inte får. De stod ivägen. De skrek. De klättrade på saker. De spottade till höger och vänster. De var rent ut sagt skitjobbiga. Tildan och Hugo såg sig storögt omkring. Skräckblandad förtjusning lyste ur ögonen på dem. 

Efter ca 30 minuters köande till kassa, hiss och skåputhyrning kunde vi äntligen hälsa på hajarna. Hugo blev överväldigad. Iklädde sig någon form av Trivsel-Thorsten-roll och minglade omkring bland övriga besökare (brötiga tonårspojkar - flickorna hängde vid de gulliga aporna) och berättade gladeligen för alla som ville (eller inte ville) höra på att det var "Hajar! Stora Hajar".

Efter besöket åt vi korv på Sibylla. Hugo ramlade ned i marken och slog i pannan. Pust. Så då gick vi till Bibblan för att bli på bättre humör. Samt gå på toaletten. Det var en väl tilltagen toalett utrymmesmässigt. Jag lade Tildan på golvet för att själv kunna kissa. När jag precis hade satt mig upptäckte jag att dörren - som förslöts och låstes med ett handtag som vrids uppåt - stod på vid gavel och Hugge hade rymt. När lärde han sig öppna sådana dörrar? I situationer när det krävs ett hastigt agerande är jag påfallande trögtänkt och sävlig. Kunde liksom inte bestämma mig vad som var mest brådskande och då blev allt halvgjort. Med ena armen fiskade jag upp Tildan och med den andra drog jag ned klänningen så långt jag kunde. Sen vaggade jag med leggingsen runt knäna ut bland bokhyllorna. Lämnade toaletten med alla våra värdesaker samt barnens begagnade blöjor... Tack och lov hittade jag Hugo tämligen nära. Sen gällde det ju bara att fånga in honom. Han kan vara lite kattlik så där - vägrar komma när man ropar och backar om man går emot honom. (Och fräser och klöser.) Så jag fick lova att vi skulle bygga en koja på toaletten och sjunga om bondgården innan han behagade följa med. 

När vi hängde i Bibblans härliga soffa ringde dagis och vi blev inkallade på jour. Så vi drog till dagis och dansade och sjöng med gosungarna. Vilket avlöstes av två timmars storstäd. På dagis givetvis - här hemma städar vi ytterst sällan. Därefter handlade jag. Därefter satte jag mig ned. För första gången på hela dagen. Pjuh.
Visa fler inlägg