Ikea med mormor - favorit i repris

Mormor är på besök igen! Tjoho! Vi mötte henne på stationen. Hur? Jag tog mod till mig, packade ned Tildan i babyskyddet och körde BIL till CENTRALEN för att hämta lilla mamsen. Tildan skrek ungefär hela vägen, livrädd lät det som. Hade suttit och hållit sig i babyskyddets kanter om hon bara hade haft förmågan. När vi till slut kom fram var jag fuktig över ungefär hela ryggen samt liksom ångade nervositet och bilkörningsutmattning. Och då hade vi bara åkt ca fem minuter.

Vi rullade iväg till dagis och hämtade Hugge Bugge. Han spann som en katt när han fick se SIN älskade mormor och studsade upp i hennes famn. Tittade kärlekskrankt på henne med tindrande ögon och lutade kinden mot hennes. Kvinnan som burit honom under nio månaders illamående och därefter fött honom efter en timme och fyrtiofem minuters krystande struntade han högaktningsfullt i. Hmmm...

Vi firade mormors ankomst med ännu ett ikeabesök - finns det några andra utflyktsmål liksom? Hon trodde vi skulle fika och gå runt och småmysa. Det hade jag kanske låtit påskina men när man äntligen har hjälp i form av avlastning från en annan vuxen människa gäller det att passa på. Jag hade en inköpslista om 37 artiklar (inklusive några skrymmande kartonger väl utspridda på tag-själv-lagret) och dessutom skulle varor lämnas tillbaka på återköpsavdelningen. Mamma utrustades med kundvagn och Hugo och därefter påbörjades gatloppet. Vi galopperade fram genom köksavdelningen, fiskade upp åtta gardinstänger med tillbehör och fyllde vagnen med diverse lådor och pynt. Stackars mamma. Hon såg lite överväldigad ut när hon försökte manövrera kundvagnen med ett kebnekaise av varor i - samt en minidirigent som ideligen sparkade av sig sina stövlar. Framme vid ramarna ville hon stanna och titta. Då började ungarna knorra, stöna och veva frenetiskt med armar och ben. Stackars mamma slet till sig fyra ramar och mumlade att: "De här passar nog...". 

När vi kom fram till bilen visade det sig att bagaget redan var fullt av barnvagnar och väskor. Mamma fick vika ihop sig i baksätet bland påsar och gardinstänger. Samt på första parkett lyssna till Tildans vrålande hela vägen hem.

Det är så underbart att ha henne här! ❤️
Visa fler inlägg